Ακούστε το καινούργιο κομμάτι των Electric Litany – “Under A Common Sky”

Οι Electric Litany επιστρέφουν με το τρίτο τους album “Under A Common Sky”. Τα 9 κομμάτια γράφτηκαν από την τετραμελή μπάντα σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2017 πριν ηχογραφηθούν στο studio Fish Factory, στo Βόρειο Λονδίνο με παραγωγό τον Γιώργο Μπότη.

Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο album των Electric Litany μέχρι σήμερα, εμπνευσμένο όχι μόνο από τη νυχτερινή φύση του νησιού, αλλά και από την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρισκόμαστε. Το album μας προσκαλεί σε σκοτεινά εδάφη με τα κομμάτια “CFU” και “Sealight” πριν ανέβουμε στα ουράνια ύψη με το “Bedroom” στα μισά του album, ένα κομμάτι που θυμίζει έντονα την τραγουδοποιΪα των 70s. Οι ανθρώπινες ιστορίες που διαπερνούν τα προηγούμενα album τους αποκαλύπτονται ξανά εδώ στο “Refugee”, ενώ η σχεδόν δυστοπική κινηματογραφική παραγωγή λειτουργεί σαν ταιριαστό σκηνικό για το album.

Μετά το πρώτο single “Azure” που κυκλοφόρησε ψηφιακά τον περασμένο Απρίλιο, το συγκρότημα παρουσιάζει το κομμάτι “Sealight” με ένα video του Sakari Lerkkanen. Θα ακολουθήσουν τα single “England” και “Refugee”, που θα συνοδεύονται από video των σκηνοθετών Miguel Maldonado και Morgan Matyjasik αντίστοιχα.

Το ‘Under A Common Sky’ θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από την Ιnner Ear, την One RPM και την Apollon Records.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν το album για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Gagarin 205, σε μία μοναδική εμφάνιση, ξεκινώντας ένα mini tour στην Ελλάδα με επόμενους σταθμούς το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες:
25/10 Αθήνα
27/10 Ηράκλειο
31/10 Ιωάννινα
1/11 Θεσσαλονίκη

Σχετικά με miga art press

Τέχνη. Και καθημερινότητα. Αλλά και πώς η Τέχνη μπαίνει μέσα στην καθημερινότητά μας, ή μήπως η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη; Και σκέψεις και συναισθήματα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την επαφή μας με την Τέχνη, αλλά και από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι τρόποι που την αντιλαμβανόμαστε και την συναισθανόμαστε. Και την Τέχνη και την καθημερινότητα. Εν τέλει, και εν ολίγοις, ο λόγος μας για Τέχνη μέσα στην καθημερινότητά μας. Κι εδώ προκύπτει το εξής: τι να πρωτο-πει κανείς; Τι να πρωτο-γράψει; Από ποια θέση; Ερωτήματα που μας ώθησαν να φτιάξουμε αυτό το blog, έτσι ώστε, από κάποια αφετηρία, και μέσω του γραπτού λόγου, να ξεκινήσουμε από κάπου. Μαζί σας. Και αν η Τέχνη γίνεται καμβάς για τα συναισθήματα και για τις σκέψεις μας, ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να διαταράσσει τα «κοινώς αποδεκτά», την «κοινή λογική», την «κοινή ησυχία». Για να βάλει –ή μήπως να σχηματοποιήσει υπάρχουσες- νέες δυναμικές στα κοινά κείμενα. Και κάπως έτσι προέκυψε η «Μύγα». Έντομο μικρό, -και όμως σκέφτεσαι κάτι πιο ενοχλητικό, ιδίως σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, σαν αυτές που έρχονται; Ασταμάτητη, και με έναν ασίγαστο βόμβο, ικανότητα στο να «ενοχλήσει», και –γιατί όχι;-, να «διαταράξει». Καλές πτήσεις! Η Συντακτική Ομάδα του «Μύγα Art Press»

Δείτε όλα τα άρθρα του/της miga art press →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *