Ακούστε την “Κλωστή” από το “Κακό Ποίημα”, μια συνεργασία του ΓΙΆΝ ΒΑΝ με τον Παύλο Παυλίδη.

Ο Jan Van de Engel δημιουργεί μουσική με αφετηρία τον ελληνικό στίχο και ήχο, τα ρεμπέτικα, τα λαϊκοδημοτικά, το μπασοκίθαρο, τον τζαζμπανίστα αλλά και το afro-beat, το funk, την χορευτική μουσική και το synth pop.

Το Κακό Ποίημα είναι ένα mini album. Η δημιουργία του ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο.

Στο σημείωμα του ο καλλιτέχνης αναφέρει :
«Αυτό είναι ένα προσωπικό στην σκέψη, συλλογικό στην υλοποίηση άλμπουμ. Παύλο σε ευχαριστώ που αγκάλιασες το “Κακό Ποίημα” και με βοήθησες να γράψουμε αυτά τα τραγούδια. Ευθύμη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Χρήστο και Κωστή ευχαριστώ για τον ήχο και τα ηχάκια. Τέλος, αγαπημένε ακροατή/ακροάτρια σας εύχομαι αυτή η ηχητική καρτ ποστάλ να σας συντροφέψει γλυκά και όμορφα για πολύ καιρό».

© Γκέλυ Καλαμπάκα – Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ιφιγένεια Βασιλείου

Σχετικά με miga art press

Τέχνη. Και καθημερινότητα. Αλλά και πώς η Τέχνη μπαίνει μέσα στην καθημερινότητά μας, ή μήπως η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη; Και σκέψεις και συναισθήματα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την επαφή μας με την Τέχνη, αλλά και από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι τρόποι που την αντιλαμβανόμαστε και την συναισθανόμαστε. Και την Τέχνη και την καθημερινότητα. Εν τέλει, και εν ολίγοις, ο λόγος μας για Τέχνη μέσα στην καθημερινότητά μας. Κι εδώ προκύπτει το εξής: τι να πρωτο-πει κανείς; Τι να πρωτο-γράψει; Από ποια θέση; Ερωτήματα που μας ώθησαν να φτιάξουμε αυτό το blog, έτσι ώστε, από κάποια αφετηρία, και μέσω του γραπτού λόγου, να ξεκινήσουμε από κάπου. Μαζί σας. Και αν η Τέχνη γίνεται καμβάς για τα συναισθήματα και για τις σκέψεις μας, ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να διαταράσσει τα «κοινώς αποδεκτά», την «κοινή λογική», την «κοινή ησυχία». Για να βάλει –ή μήπως να σχηματοποιήσει υπάρχουσες- νέες δυναμικές στα κοινά κείμενα. Και κάπως έτσι προέκυψε η «Μύγα». Έντομο μικρό, -και όμως σκέφτεσαι κάτι πιο ενοχλητικό, ιδίως σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, σαν αυτές που έρχονται; Ασταμάτητη, και με έναν ασίγαστο βόμβο, ικανότητα στο να «ενοχλήσει», και –γιατί όχι;-, να «διαταράξει». Καλές πτήσεις! Η Συντακτική Ομάδα του «Μύγα Art Press»

Δείτε όλα τα άρθρα του/της miga art press →

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ακούστε την “Κλωστή” από το “Κακό Ποίημα”, μια συνεργασία του ΓΙΆΝ ΒΑΝ με τον Παύλο Παυλίδη.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *