Moonshine Effect :

Οι Moonshine Effect ξεκίνησαν το 2015 όταν οι Johnny Dell’Orso και Kostas Lamda άρχισαν να γράφουν τα πρώτα demo για τα τραγούδια του album. Στη συνέχεια ηχογραφήσαν στο studio με τα υπόλοιπα μέλη και ακολούθησε η μίξη και το master. Το album σε cd κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2018 και σε βινύλιο τον Δεκέμβρη του 2018.

Οι Moonshine Effect είναι οι:

Pinto de Lima – Μπάσο

Nikos Darilas – Κρουστά

Theodoros Dremetsikas – Πλήκτρα

Kostas Lamda – Πλήκτρα

Johnny Dell’Orso – Κιθάρες

Jacqueline Chermille – Φωνητικά

Ολα τα μέλη του group ασχολούμαστε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Ο καθένας από εμάς έχει εμπειρίες από προηγούμενα συγκροτήματα ποικίλων ειδών όπως rock, punk, electronica, new wave, ethnic, κ.α.

Σίγουρα υπάρχουν όμορφες αλλοτινές εποχές όσο αφορά το μουσικό τους ενδιαφέρον, αλλά όχι, δεν αναπολούμε. Η κάθε εποχή έχει την δικιά της αξία, την δικιά της ομορφιά.

Οι επιρροές μας είναι πολλές και διαφορετικές. Ξεκινάνε από την δεκαετία του 60′ και φτάνουν μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά κάποια συγκροτήματα είναι οι Velvet Underground, ο Donovan, οι Go-Betweens, οι Pale Fountains, οι Yo La Tengo και οι Damon and Naomi.

Η μουσική αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και ο τρόπος έκφρασης μέσα από αυτή είναι κάτι το αναπόφευκτο. Αυτό από μόνο του μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την άσχημη καθημερινότητα αλλά και να δεχτούμε τις όμορφες στιγμές.

Αστικό Τοπίο και έμπνευση;

Η πόλη οπωσδήποτε σε επηρεάζει, γιατί είναι το μέρος που ζεις. Στην περίπτωση των Moonshine Effect συνυπάρχει το αστικό στοιχείο με την παραδοσιακή folk μπαλάντα.

Η διαφορά ενός live με το στούντιο. Τι αλλάζει την ενέργεια και τι ξεχωρίζει από το καθένα;

Σε ένα live υπάρχει αμφίδρομη σχέση με το κοινό κι η κατάσταση αυτή προφανώς αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με το studio. Στα επόμενα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός δεύτερου album και η πραγματοποίηση κάποιων live. Επίσης στα μέσα του Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο official video της μπάντας.

Ο κόσμος ακούει μουσική;

Ο κόσμος πάντα θα ακούει, είτε παλιές είτε καινούριες μουσικές. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που ακούει. Παλιά υπήρχε το βινύλιο, η κασσέτα, μετά το cd και τώρα όλοι ακούν mp3, την χειρότερη μορφή ποιότητας ήχου. Παρόλα αυτά υπάρχει μια τάση επιστροφής στο βινύλιο, η οποία όμως αφορά μικρό κύκλο ανθρώπων. Το τι θα γίνει με τα standard μέσα αναπαραγωγής της μουσικής θα το δούμε στο μέλλον.

Η έκφραση μέσα από την μουσική μπορεί να είναι μια μορφή αναζήτησης απόδρασης, αντίδρασης ενάντια στον πλαστό κόσμο που μας πλασάρουνε.

Η υποκρισία, η αδιαφορία και η υπερδιόγκωση της αυτοπροβολής. Ελπίδα μπορεί να μας δώσει μια ευγενική χειρονομία, ένα χαμόγελο ή ένα όμορφο φεγγάρι.

Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει;

Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι…

Λογική ή συναίσθημα;

Μάλλον συναίσθημα, αλλά η λογική μου λέει ότι δεν είναι και τόσο σίγουρη.

Μια ευχή για το τέλος;

Εύχομαι η μουσική να είναι ο οδηγός της ζωής μας για πάντα.

Σχετικά με miga art press

Τέχνη. Και καθημερινότητα. Αλλά και πώς η Τέχνη μπαίνει μέσα στην καθημερινότητά μας, ή μήπως η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη; Και σκέψεις και συναισθήματα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την επαφή μας με την Τέχνη, αλλά και από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι τρόποι που την αντιλαμβανόμαστε και την συναισθανόμαστε. Και την Τέχνη και την καθημερινότητα. Εν τέλει, και εν ολίγοις, ο λόγος μας για Τέχνη μέσα στην καθημερινότητά μας. Κι εδώ προκύπτει το εξής: τι να πρωτο-πει κανείς; Τι να πρωτο-γράψει; Από ποια θέση; Ερωτήματα που μας ώθησαν να φτιάξουμε αυτό το blog, έτσι ώστε, από κάποια αφετηρία, και μέσω του γραπτού λόγου, να ξεκινήσουμε από κάπου. Μαζί σας. Και αν η Τέχνη γίνεται καμβάς για τα συναισθήματα και για τις σκέψεις μας, ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να διαταράσσει τα «κοινώς αποδεκτά», την «κοινή λογική», την «κοινή ησυχία». Για να βάλει –ή μήπως να σχηματοποιήσει υπάρχουσες- νέες δυναμικές στα κοινά κείμενα. Και κάπως έτσι προέκυψε η «Μύγα». Έντομο μικρό, -και όμως σκέφτεσαι κάτι πιο ενοχλητικό, ιδίως σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, σαν αυτές που έρχονται; Ασταμάτητη, και με έναν ασίγαστο βόμβο, ικανότητα στο να «ενοχλήσει», και –γιατί όχι;-, να «διαταράξει». Καλές πτήσεις! Η Συντακτική Ομάδα του «Μύγα Art Press»

Δείτε όλα τα άρθρα του/της miga art press →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *