Review:Cypress Hill, Dub FX, Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος, Anser x Eversor, Νέγρος Του Μοριά @ Release Athens Festival

Φτάνοντας σιγά-σιγά προς την κορύφωση του φετινού Release Festival, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η διαδρομή πέρασε μέσα από όλες τις μουσικές κοινότητες και συχνότητες της μουσικής.

Με τον ήλιο πάνω από τα κεφάλια μας, από νωρίς τα απογεύματα του Ιουνίου, έως αργά το βράδυ, η μουσικές μας απολαύσεις, γίνονται άθροισμα των εμπειριών μας.

Με αφετηρία την reggae, (punk) rock, επικού metal, βρετανικής απόβασης και σκληρότερου rock ημέρες, το hip hop είχε την τιμητική του την Παρασκευή στην Πλατεία Νερού.

Οι Cypress Hill τρεις δεκαετίες μετά το επίσημο ντεμπούτο τους, παραμένουν ακόμα hot.

Με είκοσι εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως όλα αυτά τα χρόνια και που απέκτησαν το δικό τους αστέρι στο Hollywood Walk of Fame πρόσφατα, δόμησαν ένα live πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, κρατώντας τα classics τους για το δεύτερο μισό της σχεδόν 90λεπτης συναυλίας τους, χτίζοντας έτσι τον ενθουσιασμό.

Mαζί τους στη σκηνή ήταν o Mix Master Mike, από τους Beastie Boys, και ο Eric “Bobo” Correa, με την μπλούζα τον Metallica, ως στοιχείο αντίστιξης ή ένωσης των μουσικών μας κόσμων.

Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν, ξεχώρισαν τα, “Insane in the Brain”, “I Wanna Get High”, “(Rock) Superstar”, “Tequila Sunrise”, “How I Could Just Kill a Man”, “I Ain’t Goin’ Out Like That”, “Throw Your Set in the Air”, “Dr. Greenthumb”

Με τους Anser x Eversor, Νέγρος Του Μοριά, 12ος Πίθηκος και Ταφ Λάθος, από την εγχώρια σκηνή να έχουν προθερμάνει το κοινό με τα δικά τους acts.

Λίγο πριν την κόρυφωση της βραδιάς σαν έκρηξη ο Dub FX έβαλε τις βάσεις για μία μεγαλειώδη βραδιά, οπου κατέληξε σε ένα με jump around σκηνικό, με τον κόσμο να ενσωματώνεται στον ρυθμό.

Φωτογραφίες: Σπύρος Ανδρομανέσκος

Σχετικά με miga art press

Τέχνη. Και καθημερινότητα. Αλλά και πώς η Τέχνη μπαίνει μέσα στην καθημερινότητά μας, ή μήπως η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη; Και σκέψεις και συναισθήματα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την επαφή μας με την Τέχνη, αλλά και από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι τρόποι που την αντιλαμβανόμαστε και την συναισθανόμαστε. Και την Τέχνη και την καθημερινότητα. Εν τέλει, και εν ολίγοις, ο λόγος μας για Τέχνη μέσα στην καθημερινότητά μας. Κι εδώ προκύπτει το εξής: τι να πρωτο-πει κανείς; Τι να πρωτο-γράψει; Από ποια θέση; Ερωτήματα που μας ώθησαν να φτιάξουμε αυτό το blog, έτσι ώστε, από κάποια αφετηρία, και μέσω του γραπτού λόγου, να ξεκινήσουμε από κάπου. Μαζί σας. Και αν η Τέχνη γίνεται καμβάς για τα συναισθήματα και για τις σκέψεις μας, ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να διαταράσσει τα «κοινώς αποδεκτά», την «κοινή λογική», την «κοινή ησυχία». Για να βάλει –ή μήπως να σχηματοποιήσει υπάρχουσες- νέες δυναμικές στα κοινά κείμενα. Και κάπως έτσι προέκυψε η «Μύγα». Έντομο μικρό, -και όμως σκέφτεσαι κάτι πιο ενοχλητικό, ιδίως σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, σαν αυτές που έρχονται; Ασταμάτητη, και με έναν ασίγαστο βόμβο, ικανότητα στο να «ενοχλήσει», και –γιατί όχι;-, να «διαταράξει». Καλές πτήσεις! Η Συντακτική Ομάδα του «Μύγα Art Press»

Δείτε όλα τα άρθρα του/της miga art press →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *