Vagina Lips –  Generation Y

Του Παύλου Μηλιώνη

Αν δεν σου λέει κάτι λοιπόν αυτό το σκανδαλιστικό όνομα και χρειάζεσαι επεξήγηση, υπάρχει. Ο λόγος λοιπόν για το προσωπικό μουσικό όχημα του Δημήτρη Πολιούδη. Αν πάλι τον γνωρίζεις με το stage name του μιλάμε για τον Zimmy Lips από την Θεσσαλονίκη. Μουσικό στα αλήθεια ενεργό και δημιουργικό από το 2015. Αν τώρα σκεφτείς λίγο περισσότερο ίσως θυμήθηκες πως, ξέρεις και έχεις αγαπήσει, το cover στο “Love will tear us apart”. Μετά από αρκετές κυκλοφορίες μέσα σε αυτά τα λίγο περισσότερα από τρία χρόνια πορείας, μας παρουσιάζει το Generation Y.

Είναι μία δουλειά οκτώ συνθέσεων που διαρκεί οριακά ένα μισάωρο. Πες το αν θες και μεγάλο E.P . Αυτό που κυρίως θα ακούσεις στο Generation Y είναι αναλογικά synths από τις όχι και πιο glam ή ασημοσκονισμένες σελίδες των ‘80s . Έτσι λοιπόν κρατάς ένα «εισιτήριο» για ταξίδι στην μοντέρνα indie pop που θα αρχίσει να κατακλύζει τα αυτιά σου. Με «γεμάτο ήχο» και ρομαντικά φωνητικά.

Μη σε ξεγελάει η αμεσότητα, η ταχύτητα και το κλασσικό dark wave beat που ξεκινάει με το “This is a good life”. Ακολουθούν καλά ζυγισμένα περάσματα στο σύγχρονο new wave/ Punk revival. Όπως το αμέσως επόμενο. Το “Boy June”. Που είναι πιο κιθαριστικό , χωρίς να είναι τόσο βρώμικο και σκοτεινό. Οι ρυθμοί δεν θα παραμείνουν για είκοσι λεπτά ακόμα σε αυτά τα bpm’s. Ένα γλυκά μελαγχολικό, αργό beat, αγκαλιάζει τους στίχους του “Destroy me” και είναι σαν να κάθεσαι μπροστά από ένα κόκκινο double deck κασετόφωνο και να ακούς μία απόλυτη 80’s pop μπαλάντα . Η δική μου καλύτερη στιγμή, το beat που πάντοτε αγαπούσα σε αυτόν τον ήχο, με την επανάληψη ενός μοτίβου όχι παραπάνω από όσο αντέχω και με την κιθάρα σε συχνότητες όχι υψηλότερες από αυτές που μου δημιουργούν γλυκιά ζάλη, έρχεται με το “80’s teen movie”. Τα φωνητικά του “Fall in love again” σίγουρα θα σε κερδίσουν αν δεν το κατάφερε κάποιο άλλο νωρίτερα. Tο μισάωρο κλείνει και σε «λιγώνει» με το “Skies falling down on me”.

Ο απόηχος από αυτά τα σχεδόν τριάντα λεπτά μουσικής είναι πως «αισθάνθηκα» ιστορίες, για μοναχικούς ανθρώπους, αλλά σίγουρα όχι για ανθρώπους μόνους.

Σχετικά με miga art press

Τέχνη. Και καθημερινότητα. Αλλά και πώς η Τέχνη μπαίνει μέσα στην καθημερινότητά μας, ή μήπως η καθημερινότητά μας περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη; Και σκέψεις και συναισθήματα, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την επαφή μας με την Τέχνη, αλλά και από την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Οι τρόποι που την αντιλαμβανόμαστε και την συναισθανόμαστε. Και την Τέχνη και την καθημερινότητα. Εν τέλει, και εν ολίγοις, ο λόγος μας για Τέχνη μέσα στην καθημερινότητά μας. Κι εδώ προκύπτει το εξής: τι να πρωτο-πει κανείς; Τι να πρωτο-γράψει; Από ποια θέση; Ερωτήματα που μας ώθησαν να φτιάξουμε αυτό το blog, έτσι ώστε, από κάποια αφετηρία, και μέσω του γραπτού λόγου, να ξεκινήσουμε από κάπου. Μαζί σας. Και αν η Τέχνη γίνεται καμβάς για τα συναισθήματα και για τις σκέψεις μας, ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να διαταράσσει τα «κοινώς αποδεκτά», την «κοινή λογική», την «κοινή ησυχία». Για να βάλει –ή μήπως να σχηματοποιήσει υπάρχουσες- νέες δυναμικές στα κοινά κείμενα. Και κάπως έτσι προέκυψε η «Μύγα». Έντομο μικρό, -και όμως σκέφτεσαι κάτι πιο ενοχλητικό, ιδίως σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, σαν αυτές που έρχονται; Ασταμάτητη, και με έναν ασίγαστο βόμβο, ικανότητα στο να «ενοχλήσει», και –γιατί όχι;-, να «διαταράξει». Καλές πτήσεις! Η Συντακτική Ομάδα του «Μύγα Art Press»

Δείτε όλα τα άρθρα του/της miga art press →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *